helhedsorienteret familieindsatser

Nyheder i Holikon


Her finder I løbende opdateringer om vores aktiviteter, arrangementer og faglige refleksioner. Vi holder os opdaterede på den nyeste viden og deler relevante indsigter og udviklinger fra fagområdet.

I er altid velkomne til at kontakte os for samarbejde eller spørgsmål. Vi ser frem til at høre fra jer!


Temadage og forløb 


Vi tilbyder særligt tilrettelagte forløb til fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge i udsatte positioner.


- Kommunale børnerådgivere (fagligt fokus - implementering)
- Skoler og dagtilbud som led i forebyggelse
- Leverandører der udbyder støttende indsatser


Temaaftener og fyraftensmøder:

Vi vil rigtig gerne dele vores viden med jer, og derfor afholder vi ind imellem temaaftener og fyraftensmøder. 

Vi er en bred sammensætning af faglige kræfter, som sammen bruger tid på at udvikle og 'finpudse' indsatser og metoder i praksis, som vi benytter os af i Holikon. Denne viden og indsigt vil vi rigtig gerne dele ud af, da vi har et ønske om at bidrage til en nuanceret tilgang til indsatser i praksis, hvor bredden af viden og erfaringer kommer til udtryk og skaber et stærkt fundament for udvikling.


Hvad kan vi hjælpe med?

Kontakt Brit Rosengren for mere information

- brit@holikon.com

Med udgangspunkt i vores faglige kompetencer og samarbejdspartnere med erfaring i udvikling af undervisning og afholdelse af workshops, tilbyder vi muligheden for faglig udvikling i kommuner, på skole og i daginstitutioner. Dette gennem særligt tilrettelagte lærings - og implementeringsforløb, som tilpasses netop jeres behov.


Kontakt os hvis der er behov for tilrettelæggelse af forløb til netop jeres medarbejdergruppe.

Vi har blandt andet erfaring med følgende 

  • Forløb og workshops - Faglig udvikling - (fokus på organisatorisk læring og kultur.)
  • Forløb og workshops - Helhedsorienteret sagssparing til samarbejdspartere
  • Forløb og workshops - Retssikkerhed og faglighed i sagsbehandlingen
  • Forløb og workshops - Inddragelse af børn og forældre
  • Forløb og workshops - Psykisk arbejdsmiljø - (fokus på et stressforebyggende arbejdsmiljø og psykologisk tryghed)
  • Supervision - (fagsupervision til både myndighed og leverandør)
  • Særligt tilrettelagte forløb efter aftale


NYHEDER 

Vi har fornøjelsen af at få besøg af Jonas Edison Holm til et oplæg sammen med Brit, hvor de fortæller om, hvordan man kan arbejde med tiltag i socialt arbejdes praksis med inspiration i sanseintegration og low arousal.


Vi glæder os rigtig meget til denne aften.

TEMAAFTEN


Vi har fået nye lokaler i Næstved 😍 (Vi er stadig også i Haslev!)

Iben har allerede sat sig godt til rette på vores lille kontorplads, som vi har fået skabt i de nye lokaler. Det giver os mulighed for at kunne sidde og arbejde med den løbende dokumentation herfra – og det er vi rigtig glade for!

Lokalerne er indrettet med fokus på testning, observationer, udvikling og meget mere. Rammerne er skabt til at være både indbydende og trygge, så vi kan skabe de bedste forudsætninger for og understøttelse af udvikling.

Vi synes, at lokalerne er blevet rigtig hyggelige og rare, og vi glæder os til at byde velkommen til de børn og familier, som er en del af vores indsatsforløb!

Nye lokaler i Næstved!

Kom til fyraftensmøde i Dansk Psykoterapeutforning.


- Paneldebat om Barnets Lov i Odense den 29. januar 2025

Brit har fået den fine opgave at være facilitator i forbindelse med et fyraftensmøde i Dansk Psykoterapeutforening med paneldebat om Barnets Lov. Det glæder vi os rigtig meget til.

Brit er vant til at have en faciliterende rolle i undervisnings- og kursussammenhænge, og derfor er det også hende, der står for den indholdsmæssige del for denne aften. Det kan I glæde jer til – der er nogle spændende tematikker på programmet!


Læs mere - og tilmeld jer på Dansk Psykoterapeutforenings hjemmeside her


Du kan tilmelde dig selv om du ikke er medlem.

Hartmut Rosa - lidt teoretisk nørderi

Fede faglige input gennem spændende oplæg!
Vi har været til en spændende og indholdsrig dag med Hartmut Rosa med fokus på resonanspædagogikken. Giver det mening i socialfaglig kontakt? – det korte svar er JA.
Det lidt længere svar er, at vi er rigtig inspirerede af Hartmut Rosas teori om resonans og fremmedgørelse – herunder opmærksomheden på, hvordan vi kan arbejde hen imod at skabe ressonansrum og meningsfulde forbindelser i vores arbejde. Er det utopi? Nej, det tænker vi ikke, det er. Vi er inspirerede af, hvordan vi kan medvirke til at skabe meningsfuldhed og "samklang" i det samarbejde, vi har med de familier, vi arbejder med. Åbne verden. Som et retorisk modspil til dette kan vi tale ind i, at vi gør, hvad vi kan for at undgå dissonans! Eller, som Rosa argumenterer for, fremmedgørelse.
Hartmut Rosa har fokus på det accelererende samfund – hvilket i en samfundskontekst er en væsentlig pointe i forhold til at forstå det tempo og de krav som samfundet ’byder os’. Resonans er et greb ind i, at skabe en ’modvægt’ til dette. Og det er vi fan af!


Privatlivspolitik

OK
unsplash